Puu

Kevättuulet alkavat puhaltamaan meille YANG - energiaa ja siirrymme pikkuhiljaa kohti PUU -elementin aikaa ( 20.3. kevätpäiväntasaus)

Tämä elementti tuo mukanaan kasvua ja uudistusta. Samalla tavalla kuin luonto alkaa heräämään kohti kesää, myös meidän energiatasomme alkaa kohoamaan. Tämä aika on otollista uuden aloittamiselle, opiskelulle, työlle, harrastukselle. Vanhat pölyt on hyvä siivota pois nurkista ja tilalle jotain uutta. Kevätsiivous ja paikkojen järjestely tulee meiltä luonnostaan näin keväällä, kuten esimerkiksi ikkunoiden pesu - antaa valon tulvia kotiimme taas kirkkaana.

Aika on otollinen myös keholliselle puhdistautumiselle ja uudistumiselle. Paastot ja erilaiset puhdistautumiskuurit ( myös henkiset) ovat tämän ajan juttu. Ruokavalioon on viimeistään nyt hyvä lisätä tuoreita yrttejä, ituja ja versoja sekä lehtivihreää. Hapanmaitotuotteet ja muut hapatetut ruuat sopivat PUU-elementin aikaan.

Valon lisääntyminen ja energian nouseminen voivat tuoda mukanaan myös ongelmia, jollemme pidä huolta tasapainosta. Kirkas auringonpaiste voi rasittaa silmiä ja altistaa päänsäryille ja migreenille, jopa masennukselle. Myös erilaiset niska-hartia-seudun ongelmat on tyypillisiä tähän vuodenaikaan. Silmiä kannattaakin suojata ja hoitaa, samoin niskan alue suojata purevalta itätuulelta.

Nouseva YANG saattaa viedä meidät helposti ylikierroksille, joten on tärkeää löytää tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä ettei stressi pääse yllättämään. Kun virtaa taas riittää, olemme alttiita saattaa itsemme uupumuksen partaalle.

Huolehditaan itsestämme myös keväällä ja nautitaan luonnon heräämisestä.
PUU-elementti johdattelee meitä kohti aktiivista kesää , TULI -elementin, suuren YANGin aikaan.