Tuli

Kesän myötä saapuvat lämpö ja valo. Huomaamme kuinka ne vaikuttavat meihin kohonneena energiana ja miksei vaikuttaisikin, olemmehan aloittaneet TULI-elementin, suuren YANGin ajanjakson.


Rauhallisemman kevään jälkeen energiat pikkuhiljaa meissä kohoavat, kunnes ne saavuttavat huippunsa kesällä. YANG energia on meissä nyt huipussaan. Tämä kuuma energia on luonteeltaan liikkuvaa ja ylöspäin kohoavaa. Nyt onkin aika lähteä liikkeelle, tavata ystäviä ja läheisiä, iloita ja nauraa ja nauttia toisten seurasta sekä omasta elämästä.

Kesä on tunnetusti rakkauden aikaa eikä suotta - jos TULI-elementti on meissä tasapainossa, olemme myötätuntoisia ja empaattisia, rakastavia ympäristöämme kohtaan.
TULI meissä voi joutua epätasapainoon, jos emme pidä itsestämme huolta vaan kulutamme energiamme loppuun. Vaikka mieli tekisi mennä kesätapahtumasta toiseen tai painaa töitä läpi yöttömän yön, on pidettävä huoli ettei ilo muutu hysteriaksi tai suorittaminen maniaksi.

Kesään kuuluu myös rauhoittuminen ja rentoutuminen, sopivasti seurallisuutta ja yksinoloa - lekottelua auringossa laiturin nokassa tai omenapuun alla.
Kannattaa hyödyntää tuoreita vihanneksia, kasveja ja marjoja ravinnossa. Ja vaikka TULI-elementti suosiikin nopealla, kovalla kuumalla valmistettua ruokaa (esim. grilli, nuotio), ei ruokavaliota kannata pitää liian yksipuolisena vaan rohkeasti kokeilla uusia makuja. Ja tietenkin kuuma YANG-energia tarvitsee välillä rauhoittuakseen viilennystä eli vettä.